0769 041 711
info@dallesgo.ro

CURSUL DE NUTRITIE

Alimentatia sanatoasa a devenit o necesitatea in societatea in care traim. Iata de ce gasim oportun un curs de nutritie care sa te invete sa intelegi concepte mult vehiculate astazi, precum nutritie, detox, dieta. In urma cursului vei fii capabil sa creezi un program de nutritie personalizat, perfect adaptat nevoilor tale si ale celor din jur. Vei afla adevarul despre dietele celebre, vei invata cum sa mananci sanatos si cum sa ii inveti pe ceilalti ce e aceea alimentatie corecta.

“Experienta si calitatea de femeie, sotie si mama a trei copii m-au motivat sa imi asum misiunea de a indruma atat copiii, cat si adultii spre adoptarea unei alimentatii echilibrate, constientizand importanta acesteia asupra vietii”, sustine profesorul cursului, Alina Stoica.

Alina este fondatoarea unui concept unic in Romania, conform caruia nutritia nu devine o masura a cantitatii hranei si a kilogramelor in plus, ci este raportata la nevoile individuale ale omului modern, fiind un determinant al starii de sanatate.

Un modul are 12 saptamani si costa 3.400 lei, achitabili în 2 rate*
Cursurile se tin in timpul saptamanii, după ora 18:30.
*Pentru plata integrala beneficiati de o reducere de 10%.
Studentii beneficiaza de reducere.

PROFESOR CURS DE NUTRITIE

ALINA STOICA


Alina este nutritionist, licentiat in biochimie, specializarea Nutritie si Lifestyle, are un master in Nutritie si Siguranta Alimentara la UMF ¨Carol Davila¨ Bucuresti, unde este in prezent doctorand. Este membru in Ordinul Practicienilor de Medicina Complementara si Alternativa. Printre colaborarile sale se numara cele cu Stejarii Country Club, Shiseido Spa, Miko Med & Miko Beauty & Miko Café, Clinica Polisano si Therme Nord Bucuresti. Este vicepresedinte Bio Romania – Director Departament Educatie Nutritionala, consultant si coordonator Nutritie in proiectul Redesign Yourself, dezvoltat in parteneriat cu Baneasa Shopping City si Stejarii Country Club.

A sustinut de-a lungul timpului workshop-uri de Nutritie, organizate in cadrul companiilor pentru angajati si manageri in vederea adoptarii unui stil de viata sanatos. A colaborat cu Asociatia Mame pentru Mame, precum si la conferintele de nutritie pentru parinti care doresc sa isi hraneasca copiii corect. A conceput programe de nutriție pentru copii în cadrul proiectelor desfasurate in gradinite, scoli, licee, spitale de pediatrie, firme de catering.

Alina este colaborator al revistelor si site-urilo Forbes Life, Forbes Kids, Luxury, AList Magazine, Pap Tot, Qbebe, Kidsnews, LaBucatarie.

PROGRAMA CURS

Curs 1: Sanatatea se invata. Alimentatia pas cu pas catre sanatate
– definirea conceptului de nutritie medicala si a celui de nutritionist
– introducere in lumea alimentelor – piramida alimentara raportata la stilul de viata individual (de la alimentatia raw-vegana la profilul carnivor)
– macronutrienti (proteine, glucide, lipide, fibre, apa) – definirea categoriilor si rolul acestora in organismul uman
– hidratarea – efectele benefice ale aportului corect de apa si riscurile deshidratarii
– alimentul – intre medicament si otrava

Curs 2: Nutritia medicala
Programe de nutritie personalizate versus solutii usor de accesat. Diete vedeta: Rina, Dukan, Atkins, regim disociat, ketogenica, raw-vegan etc.
– definirea conceptului de nutritie medicala
– relatia cu alimentele – definirea programului de nutritie personalizat
– beneficiile si efectele secundare ale dietelor neadaptate starii de sanatate, istoricului medical, preferintelor alimentare
– analiza dietelor la moda – beneficii si efecte secundare (Rina, Dukan, Atkins, regim disociat, dieta ketogenica, curentul raw vegan etc.)

Curs 3: Detoxifiere – intre mit si necesitate
– definirea conceptului de detoxifiere
– identificarea alimentelor cu rol terapeutic in procesul de detoxifiere la nivel celular
– elaborarea programelor de detoxifiere personalizata, raportate la simptomatologie, respectiv afectiuni individuale
– factori de risc in sanatatea organismului uman declansati de programele de detoxifiere nepersonalizate
– rolul etapelor de tranzitie inainte si dupa etapa propriu-zisa de purificare

Curs 4: Conceperea unui copil depinde de tine
Stii sa te hranesti corect? Alimentatia in perioada de preconcepere si sarcina.
– rolul alimentatiei in fertilitatea/ infertilitatea viitorilor parinti
– definirea comportamentului alimentar specific perioadei de preconcepere a unui copil
– sarcina definita ca o perioada de rasfat culinar sau o responsabilitate fata de sanatatea copiilor
– poftele existente in perioada sarcinii – intre mit si realitate

Curs 5: Vitamine si minerale in farfurie
Alimentele cu rol terapeutic in functie de simptomatologie, afectiuni individuale.
– definirea categoriilor de micronutrienti – vitamine si minerale
– rolul micronutrientilor in organismul uman
– carente/ excese de vitamine si minerale – simptomatologie si identificare solutii
– alimentele cu rol terapeutic

Curs 6: Diferentierea nevoilor si a dorintelor organismului
Intocmirea listei de cumparaturi si a jurnalului alimentar.
– definirea conceptului de alimentatie constienta
– nevoia corpului sau alimentele cu rol de recompensa
– cand, cum, unde si ce mancam – impactul alimentelor asupra organismului
– tabieturile de familie si reguli de protocol la masa
– intocmirea listei de cumparaturi
– citirea si interpretarea etichetelor produselor alimentare
– studiu comparativ produse ecologice/ conventionale
– intocmirea jurnalului alimentar zilnic si interpretarea acestuia

Curs 7: Get in shape in 60 days
Psihologia slabitului. Foamea emotionala. Efectul yo – yo. Tulburari de alimentatie. Infometarea.
– dezvoltarea planului de sanatate individual
– definirea profilului alimentar raportat de stilul de viata al fiecarui participant
– reguli de asociere corecta a alimentelor
– foamea emotionala – gestionare si prezentare solutii
– tulburari de alimentatie ( bulimie, anorexie)
– efectele infometarii si ale curelor restrictive, nepersonalizate asupra sanatatii organismului uman
– definirea efectului yo-yo si identificarea solutiilor personalizate

Curs 8: Intolerante si alergii alimentare
– definirea intolerantei alimentare
– definirea alergiilor alimentare
– metode de diagnostic – simptome, analize medicale, teste cutanate
– identificarea solutiilor raportat la nevoile individuale
– elaborarea programelor de nutritie personalizata

Curs 9 si 10: Live cooking. Testam si degustam
– lectii de gatit – pregatirea meniului zilnic
– propuneri de mic dejun
– gustari delicioase si hranitoare
– supe cu ierburi aromate
– fel principal – calatorii in lumea gusturilor, texturilor, culorilor, traditiilor
– salate viu colorate
– smoothie-uri
– sucuri de fructe si legume
– reguli de asociere a alimentelor
– definirea portiilor corecte si frecventa principalelor categorii de alimente in meniul zilnic
– identificarea factorilor de risc in comportamentul alimentar individual

Curs 11: Elaborarea programelor de nutritie personalizata
– reguli de intocmire a programelor de nutritie personalizata, pe categorii de varsta si afectiuni
– principii de baza in alimentatia sportivului
– definirea comportamentului alimentar ca stil de viata

Curs 12: Prezentarea proiectului
– sustinerea proiectului
– prezentare studiu de caz
– demonstratie live cooking – pregatirea retetei proprii de catre fiecare participant