0769 041 711
info@dallesgo.ro

CURSUL DE BIJUTERII

DallesGO te invita la primul curs de bijuterie conceptuala din Romania! Afla ce este aceea o bijuterie conceptuala si care sunt pasii care te duc de la idee la realizarea ei. Daca esti pasionat de designul bijuteriilor, ai acum ocazia sa iti testezi creativitatea, sub indrumarea unuia dintre cei mai relevanti designeri romani contemporani, Maria Filipescu.

Pe parcursul celor 12 saptamani vei exersa 2-3 tehnici de prelucrare a materialelor, precum metalul, lemnul, plasticul etc. si le veti descoperi pe cele complexe de creere si montaj a bijuteriei-obiect cu ajutorul proiectiilor. Vom face impreuna vizite la atelierele specializate in diverse tehnici de prelucrare a materialelor, nu inainte de a afla notiunile de baza ce tin de istoria obiectului podoaba si de evolutia acestuia de-a lungul timpului. Fiecare cursant va realiza pana la finalul celor trei luni de zile o mini-colectie proprie, formata din 3- 4 piese.

Un modul are 12 saptamani si costa 3.400 lei, achitabili în 2 rate*
Cursurile se tin in timpul saptamanii, după ora 18:30.
*Pentru plata integrala beneficiati de o reducere de 10%.
Studentii beneficiaza de reducere.

PROFESOR CURS BIJUTERII

MARIA FILIPESCU

filipescu_bw
Este una dintre cele mai apreciate creatoare de bijuterii din Romania, iar pasiunea pentru accesoriile ce intregesc fiecare tinuta si-a manifestat-o inca de mica. După ce a absolvit Facultatea de Arte din Bucuresti, la sectia “sticla-metal”, Maria Filipescu a avut o ascensiune fulminanta. A participat la Pret-a-Porter, la festivalul Pasarela, Autor, la salonul de plastica Morpho si a colaborat cu trupe de teatru si influenceri.

Colectiile sale prezinta o lume a constratelor: fie piese cu design minimalist, cu linii curate, fie accesorii statement cu texturi unice, compozitii elaborate si detalii spectaculoase. Sunt experimente ce imbina materiale discrepante pentru a se evidentia reciproc si pentru a le spori plasticitatea. Alama patinata in contrast cu perle si dantela, argint oxidat in contrast cu pietre perfecte, texturi si materiale inedite sunt semnatura Maria Filipescu. Fiecare piesa a ei are incarcatura, este materializarea unei vibratii launtrice si realizeaza o relatie speciala cu purtatorul.

PROGRAMA CURS

Curs 1
Scurta istorie a bijuteriei/accesoriului – bijuteria la azteci, maiasi, incasi, trecere prin Egiptul Antic, India Antica, China Antica, Grecia Antia, Roma Antica, Evul Mediu, Renasterea, industrializarea, bijuteria contemporana.

Curs 2
Prezentarea elementelor de limbaj plastic – notiuni generale – volumetrie/spatialitate, compozitie, culoare, textura.
Teoria culorii, scara tonala, culori primare/complementare, griuri neutre/colorate.

Curs 3
Stilizarea, motive decorative, compozitia decorativa.

Curs 4
Masa bijutierului – introducere.
Materiale, scule, principalele tehnici de prelucrare a metalelor – ambutisarea, turnarea, gravura (tipuri de gravura), emailarea, slefuirea.

Curs 5
Folosirea sculelor de mana.
Obtinerea unor bijuterii simple prin modelarea sarmei (cercei, inele, bratari).

Curs 6
Prelucrarea metalului prin gravura chimica, realizarea unui pandantiv/ brosa- exprimarea prin elementele de limbaj plastic.

Curs 7
Finisaje – modalitati de baza de slefuire a suprafetelor metalice( se finiseaza piesele realizate la cursul anterior).

Curs 8
Modelaj – dezvoltare manualitate

Curs 9
Schite si concept pentru expozitia de fina.

Curs 10
Executie colectie – ce inseamna o colectie, unitate stilistica.

Curs 11
Pregatire expozitia finala – prezentare produs, ambalaj.

Curs 12
Expozitia finala, sesiune de evaluaresi feedback final